You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Jousenpuiston pysäköintilaitos, Espoo

Projektitiedot

Yhteystiedot: Espoo, Suomi

YIT Rakennus Oy rakentaa Urheilupuiston metroaseman päälle valmistuvaa lähes 800 autopaikan pysäköintilaitosta, joka palvelee uuden metroaseman lähialueen liityntäpysäköintiä ja parkkitalon päälle rakentuvien asuntojen asukkaita.

Viisikerroksisen pysäköintilaitoksen kolme alinta kerrosta sijoittuu maan alle. Tällaisen ratkaisun on osaltaan mahdollistanut Urheilupuiston metroaseman suuri avokaivanto: pysäköintilaitos oli luontevaa toteuttaa aseman päälle jäävään louhokseen.

Vaatimukset

  • Suunnittelun tuki projektin haastavimpiin vaiheisiin
  • Laadukkaat betonipinnat
  • Tasot raudoitustelineille
  • Joustava järjestelmämuotti arinapalkistolle

Asiakas

Pääurakoitsija 
YIT Rakennus Oy

Janne Salmenoja
Työmaapäällikkö

”PERI toimi yhteistyökumppanina projektin eri vaiheissa, ja etenkin suunnittelun osuus oli tässä kohteessa suuremmassa roolissa kuin aikaisemmin. PERI:n suunnittelun luomat tarkat suunnitelmat mahdollistivat projektin haastavimpienkin vaiheiden läpiviennin mallikkaasti.”

PERI-ratkaisu

Maanpinnan alaisissa seinärakenteissa käytettiin TRIO-seinämuottikalustoa noin 500 m², noin 50 kpl FB-niveltyötasojen kanssa. Pysäköintikansien viereen tulleessa arinapalkistossa käytössä oli noin 1500 m² TRIO:a ja noin 1500 kpl MULTIPROP-holvitukia tuennassa ja jälkituennassa.

Projektissa käytetyt PERI-järjestelmät