You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Puolimatkan vesitornin peruskorjaus, Hyvinkää

Projektitiedot

Yhteystiedot: Hyvinkää, Suomi

Hyvinkään Puolimatkan vuonna 1968 käyttöönotettu vesitorni peruskorjattiin täydellisesti. Työt käynnistyivät huhtikuussa 2014, ja projekti oli valmis kesällä 2015. Puolimatkan vesitornin peruskorjaus oli vaativa kohde, sillä sen koko vastaa korkeudeltaan noin 12 kerroksista kerrostaloa ja ympäröivä alue on luonnonsuojelualuetta. 

Vaatimukset

  • Kustannustehokas telineratkaisu
  • Sujuvat logistiset toiminnot

Asiakas

Tilaaja
Hyvinkään Vesi

Pääurakoitsija
YIT Rakennus Oy

Vesa Helkiö
Vesa Helkiö
Työpäällikkö

”Jo urakan tarjousvaiheessa tehtiin varsin perusteelliset telinesuunnitelmat, joita sitten urakan saatuamme jalostettiin. Näin kustannukset pysyivät lasketuissa ja logistiikka hallinnassa. Kaikki tämä korostui tässä urakassa, jossa telinetöiden osuus niin kustannusten kuin aikataulunkin osalta edusti 20 % koko hankkeesta. Yhteistyö PERI:n asiantuntevan henkilöstön kanssa sujui hyvin ensimetreistä lähtien. Viimeinen vaihe oli logistiikan ja työturvallisuuden kannalta yksi haastavimmista: 35 m korkeiden ja 25 m halkaisijaltaan olevien telineiden ja sääsuojan purku, joka kesti noin 3 viikkoa.”

PERI-ratkaisu

PERI Suomi toimitti kohteeseen telineet sekä palkit sovitun aikataulun mukaisesti, useissa eri kuormissa. GT-palkeista rakennettiin työskentelytaso, jolta käsin tehtiin säiliön juuri- sekä kartio-osien korjaustyöt. 

Kaluston kokonaispaino oli noin 170 tonnia, josta suurin osa on PERI UP Rosett Flex –telinettä, ja noin 15 % GT-palkkeja.