You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

5D-suunnittelu

Rakennusprosessien suuntautuminen tulevaisuuteen 

Kolmas 5D-konferenssi järjestettiin Lake Constancessa 4.-5. toukokuuta 2015 HTWG Konstanzin organisoimana. PERI on ollut tukemassa tätä tapahtumaa sen alusta, vuodesta 2012 alkaen. Konferenssin pääteemana oli yksi rakennusalan tämänhetken mielenkiintoisimmista aiheista: tulevaisuuden rakennusprosessit BIM:n avulla (Building Information Modelling).  

5D-suunnittelu on PERI:lle suuntaanäyttävä teknologia, jonka avulla suoritetaan kaikki rakennusprosessit - alustavasta ideasta valmiiseen kohteeseen. Toisin sanoen, eri toiminnot voidaan aikaisessa vaiheessa arvioida helposti projektivaiheeseen saakka, ottaen huomioon kustannusvaikutukset, aikataulun sekä laadun.

PERI on ollut jo jonkin aikaa mukana kehittämässä muotti- ja telinesuunnittelumetodejaan, jotta ne eivät käsittäisi vain teknisiä ratkaisuja. Käytössä on ollut kehittynyt tiedonhallintajärjestelmä (PDM), jonka avulla käyttäjät eri puolilla maailmaa voivat työskennellä tietyn projektin parissa. Kaikki tieto on saatavilla verkossa reaaliajassa. 

PERI CAD:in meneillään oleva jatkuva kehittäminen mahdollistaa mitä monimutkaisimpien muottiratkaisuiden luomisen kolmiulotteisesti. CAD-järjestelmä on käytettävissä paitsi PERI:n insinööreillä, mutta myös asiakkailla.

Rakennusprosessien hallinnointiin kehitettiin vuonna 2012 myPERI - nettipohjainen työmaatietopalvelu PERI:n asiakkaille. myPERI tarjoaa pääsyn työmaatietoihin milloin vain - paikasta ja kellon ajasta riippumatta.

Kokonaistavoitteena on täydellinen muotti- ja telineratkaisujen sovittaminen tulevaisuuden 5D-simulaatioihin.

Lue lisää: official website of the 5D Initiative.