MDS K -mitoitustyökalu

Määrittelee MDS K -tukitornin optimaalisen mitoituksen helposti ja nopeasti.

MDS K -mitoitustyökalu auttaa määrittämään tukitornien sallitut kuormitukset. Käyttäjät tunnistavat nettipohjaisella työkalulla helposti, nopeasti ja tarkasti sallitut jalkakuormat tai optimaalisen tuentarakenteen. Tulokset perustuvat PERI:n testituloksiin.


Käyttö

MDS K -mitoitustyökalu

Kun säätöarvot vapaasti seisovalle tai ylhäältä tuetulle tornille on syötetty, saa käyttäjä tulokset. Tulokset sisältävät kuvauksen järjestelmästä, kustakin MDS K -tukitornityypistä, säätöruuvien maksimiulkonemat ja sallitut jalkakuormat Fv, jos käytössä Fv, min kN.

Lomake on saatavilla PDF-muodossa, joka on helppo tulostaa tai lähettää eteenpäin sähköpostina. Rakennustapaselostus sisältyy myös tähän yhteenvetoon.

Työkalu mahdollistaa vertailevat tulokset eri tukipäiden välillä, tuulikuormien huomioinnin ja vinotukien käytön vaikutukset. Se on käytettävissä 1,83 m - 21,39 m korkeisiin torneihin.  

  • Nach Auswahl des statischen Systems sowie der Eingabe der Spindeltypen und Turmabmessungen werden die passende Stützturmkonfiguration und die zulässige Stiellast dargestellt. Das Ergebnis der Berechnung und eine Stückliste können als PDF- bzw. Excel-Datei zur weiteren Verwendung und Dokumentation exportiert werden.

MDS K -mitoitustyökalu

Standardi

Laskelmat perustuvat Euroopan standardiin DIN EN 12812 "Falsework - Performance requirements and general design" sisältäen kansalliset liitteet. Tämä säätelee muiden asioiden lomassa tuentarakenteiden vaatimuksia ja sovelluksia, sisältäen menettelytavat niiden suunnitteluun.

Laskentatulosten perusteet

MDS K -tukitornin mitoitustyökalun perustana on testitulokset, jotka on saatavilla järjestelmän asennusohjeista.

Tietämys standardeista sekä terminologiasta on tarpeen käytettäessä MDS K -tukitornin mitoitustyökalun tuloksia. 

 Lisätietoja

  • MDS K -tukitornin asennusohjeet
  • Tuotestandardi perustana DIN EN 12812:2008-12
  • PERI-taulukot 2014