ST 100 -tukitornin mitoitustyökalu auttaa määrittämään tuentarakenteiden säätöarvot.

ST 100 -tukitornin mitoitustyökalu

Määrittelee ST 100 -tukitornin sallitut jalkakuormat, sekä minimikuormat liukumista vastaan.

ST 100 -tukitornin mitoitustyökalu auttaa määrittämään tuentarakenteiden säätöarvot. Selainpohjainen ohjelma kertoo sallitut jalkakuormat, sekä minimikuormat liukumista vastaan helposti, nopeasti ja tarkasti. Tulokset perustuvat tyyppitestiin TP-12-004 (Saksan rakennusteknologian instituutti, DIBt) ja PERI:n testituloksiin. 


ST 100 -tukitornin mitoitustyökalu

Sovellus

Kun säätöarvot vapaasti seisovalle tai ylhäältä tuetulle tornille on syötetty, saa käyttäjä tulokset. Tulokset sisältävät kuvauksen järjestelmästä, kustakin ST 100 -tukitornityypistä, säätöruuvien maksimiulkonemat ja sallitut jalkakuormat Fv, jos käytössä Fv, min kN.

Lomake on saatavilla PDF-muodossa, joka on helppo tulostaa tai lähettää eteenpäin sähköpostina. Rakennustapaselostus sisältyy myös tähän yhteenvetoon.

Työkalu mahdollistaa vertailevat tulokset eri tukipäiden välillä, tuulikuormien huomioinnin ja vinotukien käytön vaikutukset. Se on käytettävissä 1,80 -22,29 m korkeisiin torneihin. 

Laskelmat perustuvat Euroopan standardiin DIN EN 12812 "Falsework - Performance requirements and general design" sisältäen kansalliset liitteet. Tämä säätelee muiden asioiden lomassa tuentarakenteiden vaatimuksia ja sovelluksia, sisältäen menettelytavat niiden suunnitteluun.

Laskentatulosten perusteet

ST 100 -tukitornin mitoitustyökalun perustana on Saksan rakennusteknologian instituutin (DIBt) testiraportti TP-12-004 päivämäärältä 21.11.2012, ja tulostiedot PERI ST 100 -tukitornijärjestelmästä. Ne on saatavilla järjestelmän asennusohjeista. 

Tietämys standardeista sekä terminologiasta on tarpeen käytettäessä ST 100 -tukitornin mitoitustyökalun tuloksia. 

 Lisätietoja

  • Todennetut tyyppilaskennat DIBt TP-12-004 mukaan
  • ST 100 -tukitornin asennusohjeet
  • Tuotestandardi perustana DIN EN 12812:2008-12
Käyttäjät näkevät ST 100 -mitoitustyökalulla helposti, nopeasti ja tarkasti sallitut jalkakuormat, sekä minimikuormat liukumista vastaan.
ST 100 -tukitornin mitoitustyökalu