You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Ajankohtaista

Tulevia tapahtumia

FinnBuild 2020

7.10.2020 - 9.10.2020 | Helsingin Messukeskus

Lisätietoja

FinnBuild – Kansainväliset rakennus- ja talotekniikkamessut

FinnBuild tapahtumakokonaisuus esittelee rakennus- ja talotekniikan uusimmat tuotteet ja palvelut, työmenetelmät ja ratkaisut sekä runsas määrä alan asiantuntijaohjelmaa.

FinnBuild on järjestetty jo vuodesta 1974 ja se kokoaa yhteen kaikki rakennusalan toimijat.

FinnBuild on alan suurin tapahtuma Suomessa niin osallistuvien yritysten, kävijöiden lukumäärällä kuin näyttelypinta-alalla mitattuna. Vuonna 2018 FinnBuild -tapahtumassa vieraili yhteensä 25 253 kävijää.

Tule tapaamaan meitä osastolle 6N79!

PERI Suomi nyt myös Kuopiossa!

PERI Suomi nyt myös Kuopiossa!

PERI Suomi kehittää ja laajentaa toimintaansa strategiansa mukaisesti kattamaan koko Suomea. Kuopio on sijainniltaan erittäin keskeinen, ja on hienoa kun pystymme jatkossa olemaan paremmin läsnä myös tällä alueella. Aluekonttorin yhteydessä toimii myös varasto, mikä osaltaan tehostaa logistiikkaamme niin toimitusten kuin myös palautustenkin suhteen.


PERI Suomen Kuopion toimipiste
Leväsentie 23
70780 Kuopio


Ota meihin yhteyttä!

Aluemyyntipäällikkö
Esa Romppanen
+358 50 5661 983
esa.romppanen@perisuomi.fi

Projekti-insinööri
Mika Piironen
+358 50 5681 134
mika.piironen@perisuomi.fi

Aluepäällikkö |
Logistiikka- ja varastotoiminnot

Rauno Rautiainen
+358 40 8232 888
rauno.rautiainen@perisuomi.fi

 

PERI Suomi yhteistyössä Iceheartsin kanssa

PERI Suomi yhteistyössä Iceheartsin kanssa

 

PERI Suomen yksi merkittävä hyväntekeväisyyskohde vuonna 2019 on Icehearts - Lastensuojelutyötä joukkueurheilun avulla.

"Icehearts on joukkueurheilun toimintamalli lapsen hyväksi sekä sosiaalityön, koulun ja vapaa-ajan tueksi. Se on pitkäkestoista ja ammatillista kasvun tukea lapsille ja perheille, jotka ovet tuen tarpeessa. Yksi ammatillisin perustein valittu joukkue toimii 12 vuoden ajan. Joukkuetta ohjaa kasvattaja, jolla on ammatilliset pätevyydet joukkueen johtamiseen."

Lue lisää Iceheartsin toiminnasta tästä

Blogikirjoitus Janne Suntiosta

Blogikirjoitus Janne Suntiosta:

PERI Suomi – telineet Olympiastadionin ympärillä

Olympiastadion, tuo yksi Suomen ja Helsingin merkittävimmistä maamerkeistä on nyt muutaman vuoden ajan ollut peruskorjauksessa. Stadionia ympäröi punakeltaisin logoin huputetut telinerakennelmat. Näiden rakennelmien takana on Hyvinkääläinen PERI Suomi, joka vuokraa ja myy emoyhtiönsä valmistamia betonimuotti-, tuenta- ja telinejärjestelmiä sekä näihin liittyviä oheistuotteita ja palveluita.

Janne Suntio – PERIllä telineistä

2006 vuoden alussa Janne Suntio aloitti PERI Suomella telinemyynnin parissa ja tällä hetkellä hän vastaa kokonaisuudessaan tästä tuoteryhmästä. Jo lähes 13 vuoden ajan hän on ollut mukana tuomassa telineitä eri kokoisiin rakennusprojekteihin ympäri Suomea. PERI on kasvanut vahvasti tänä aikana niin liikevaihdon kuin henkilömääränkin osalta. Jannen titteli on PERIlä työskennellessä päivittynyt useampaan otteeseen, mutta perustyö telineiden ja asiakastyön äärellä on säilynyt yhtä mielenkiintoisena, sillä eri projektit ja asiakkaat tuovat vaihtelevuutta hänen työhönsä. “Vaikka projektin elinkaari on aina hyvin samanlainen, sen koko, kesto ja tarvittavat ratkaisut vaihtelevat hyvinkin paljon”, Janne toteaa. Telinemyynti on mielenkiintoista juurikin siksi, että se on toisaalta tuttua ja turvallista, mutta kohteet harvoin ovat samanlaisia.

Vaikka PERIn tuottamat ratkaisut toimivat hyvin erilaisiin rakennusprojekteihin, täysin ulkopuoleltakin tuleva kaveri voi oppia tarvittavat taidot telinemyyntiin 6-12 kuukauden aikana. PERIllä tuetaan työntekijöiden kehittymistä, jos vain halua oman osaamisen kasvattamiseen löytyy. Myös työaika on myyntitehtävissä joustavaa. Varsinkin projektien alku- ja suunnitteluvaiheessa töitä painetaan enemmän, mutta hankkeen edetessä tilanne rauhoittuu.

Jo perehdytyksensä aikana, työntekijät saavat tuntumaa PERI identiteettiin. Uusi työntekijä otetaan heti PERIn perheeseen sisälle. Vaikka PERI-konserni on maailmanlaajuinen toimija, on kyseessä edelleen yhden perheen omistama yhtiö. PERIn sisäinen koulutus kuuluu vahvana kaikille uusille työntekijöille ja mm. myynti- ja suunnittelutehtävien parissa työskentelevät pääsevät tutustumaan 2 viikon ajaksi PERIn maailmanlaajuiseen toimintaan sekä tehtaaseen Saksassa. Tämän tiiviin työyhteisön vuoksi työsuhteet PERIllä ovat usein pitkiä, Janne mainitsee. “Kun ensin menet sinne Saksaan uutena työntekijänä ja sinne tulee samassa tilanteessa olevia ihmisiä Venezuelasta, Italiasta, Kiinasta ja Pohjois-Amerikasta ja olet kaksi viikkoa heidän kanssaan, niin kyllä siinä avautuu se, että ei olla vain Hyvinkäällä töissä vaan PERIläisiä löytyy ympäri maailmaa.”

Telineala on kuin aikuisten legopalikoilla leikkimistä

Asiakastyö telineiden ja telinesuunnittelun parissa vaatii mielikuvitusta ja hyvää hahmotuskykyä. Tässä työssä aikuisellakin on mahdollisuus käyttää luovuutta. Telinesuunnittelu on kuin jättimäisillä legopalikoilla rakentamista. Vain mielikuvitus on rajana siinä, miten rakenteet lopulta voidaan suunnitella rakennuksen ympärille. “On tärkeätä osata hahmottaa se lopputulos, millainen siitä pitäisi lopulta tulla. Usein projekti on vain paperilla, tai jos kyseessä on korjausprojekti niin lopputulema on täysin erilainen kuin miltä rakennus näyttää sillä hetkellä, joten pitää pystyä miettimään, mitä siinä välissä tapahtuu ja miten sen sitten esittää PERIn omille suunnittelijoille, jotka tekevät sitten tarkat suunnitelmat”, Janne selittää. 80% projektin työstä tehdään etukäteen ja kun projekti lähtee käyntiin, on kaikki jo valmisteltu ja suunniteltu. Myyntityö telineprojekteissa on pitkälti asiakkaan kuuntelua ja heidän toiveisiin ja tarpeisiin asianmukaisesti vastaamista.

Tällä alalla myynnissä on se hyvä tilanne, että asiakkailla on selvä tarve telineille, sillä muuten rakennus ei valmistuisi. “Vaikka toimijoita alalla on paljon, niin on myös projektejakin. Rakentaminen on tässä taloustilanteessa ollut hyvässä nousussa joten “ruokaa” riittää hyvin kaikille toimijoille, eikä tarvitse kovasti kamppailla.”

Olympiastadionin hanke on ainutlaatuinen Suomen mittakaavassa

PERI Suomi on ollut mukana monissa helsinkiläisille tutuissa rakennusprojekteissa, kuten Pasilaan tulevassa Triplassa, Clarion-hotellissa, Musiikkitalon sekä uuden tulevan pääkirjaston, Oodin rakentamisessa. Meneillään oleva Olympiastadionin peruskorjaus on kuitenkin PERI Suomen suurin yksittäinen hanke telinepuolella. “Olympiastadion on PERI Suomen mittakaavassa valtava hanke. Se on selvästi yksittäisistä telineprojekteistamme suurin”, Janne kertoo esitellessään projektin etenemistä. Olympiastadionin työmaalla on ollut enimmillään noin 155 000 kappaletta eri telineosia, ja telinekaluston kokonaispaino on noin 1 115 tonnia. Tämän kaiken kaluston kuljettaminen kerralla vaatisi noin 45-50 täysperärekallista. Tämä määrä rekkoja muodostaisi noin kilometrin pituisen jonon, jos kaikki autot laitettaisiin peräkkäin Mannerheimintielle. Siinä olisikin ollut aamuruuhkassa istuville katselemista.

Olympiastadionin hanke on PERIlle pitkäkestoinen projekti. Kaikki alkoi jo 3-4 vuotta sitten Jannen ja kumppanien olemalla yhteydessä eri sidosryhmiin ja tekemällä valmiiksi omia kehityshankkeita ja tutkimuksia. Ennakkotyön, tarkan alkuvalmistelun ja esisuunnittelun myötä saavutetulla kokonaisuudella PERI lopulta vei voiton kilpailutuksessa. “Aluksi oli epäuskoinen fiilis. Pidän tätä kyllä saavutuksena ja palkintona omalle työuralle, mutta myös PERIn toimintamallille. Se, että päätimme että teemme asioita eri tavalla kuin muut toimijat. Tämä oli hyvä osoitus siitä, että markkinat ovat samaa mieltä siitä meidän toimintatavasta.” Tällainen projekti on harvinainen Suomen mittakaavassa. Maailmassa on tehty aiemmin ainoastaan yksi vastaavanlainen korjausprojekti, Berliinin olympiastadion.

Ensi keväänä kun kalusto alkaa palautumaan Hyvinkään varastolle Olympiastadionilta, Jannekin uskaltaa lopulta avata kuohuviinipullon. Vaikka tämä projekti onkin hieno meriitti hänen uralleen, ei tämä tähän jää, vaan seuraavat projektit ovat jo mielessä.

Mika Räsänen / aTalent

Uratarina - Ilari Roihuvuo, Aluejohtaja

Urapolku PERI:llä vei suunnitteluinsinööristä Etelä-Suomen aluejohtajaksi

Lue aTalentin tekemä juttu Etelä-Suomen aluejohtajastamme,  Ilari Roihuvuosta  tästä!

DUO lanseerattiin Suomen markkinoille!

DUO lanseerattiin Suomen markkinoille

Teksti: Vesa Tompuri

 

PERI on kehittänyt synteettisestä polymeerista uudentyyppisen kevytmuotin. Nyt DUO:ksi nimetty muottiratkaisu on rantautunut Suomeen. 

Muottiteknologiassa on pitkän ajan kuluessa kehittynyt toimiva ratkaisu kaikkiin paikallavalutilanteisiin. Silti hienosäätöinen kehittäminen on mahdollista. Polymeerirakenteinen DUO-järjestelmämuotti on hyvä esimerkki tästä.

”Uutuus esiteltiin kevään 2016 bauma-messuilla. Otimme sen välittömästi valikoimiimme. Se oli perusteltua, koska järeiden järjestelmämuottien ja perinteisten lautamuottien välissä oli tilaa tällaiselle ratkaisulle”, perustelee tuotepäällikkö Harri Vuorinen PERI Suomi Ltd Oy:stä.

Vuorinen kertoo betoniammattilaisten ottaneen uutuuden innolla vastaan, koska markkinoilta on puuttunut muottituote, jonka käsittelyyn ei tarvita järeätä nostokalustoa. Toisaalta DUO on omiaan työmaille, joilla on aikataulusyistä lähes mahdotonta turvautua perinteisiin, käsitöinä tehtäviin lautamuotteihin.

DUO sopii kaikkiin rakenneosiin tietyissä valupainerajoissa. Seinärakenteissa se kestää 50 kN/m2 ja pilareissa 80 kN/m2 valupaineen. Tämä merkitsee, että vain kaikkein järeimmissä valuissa on käytettävä DUO:a raskaampia muottijärjestelmiä.

Synteettisestä polymeerista valmistettu DUO sopii sekä perustusten että seinien ja holvien muotituksiin. Varsinkin silloin, kun nostokalustoa ei saa paikalle tai aikataulu on kireä, DUO on ratkaisuna verraton. Yksi tällainen on Vaasassa meneillään oleva rakennustyömaa.

”Työmaan sijainnin vuoksi suurten nostureiden käyttö olisi ollut tässä kohteessa haasteellista. Tähänastinen käyttö on osoittanut todeksi sen ennakkotiedon, ettei muottien siirtoon tarvita isoa nostokalustoa. Lisäksi muotteja voi käyttää useita kertoja uudestaan”, perustelee työmaata pääurakoivan Rakennus K. Karhu Oy:n työpäällikkö Janne Salmela.

Salmela kertoo tottuneensa luottamaan PERI:n muottiteknologiaan – ja myös sen tuottamiin uutuuksiin. Vaasan työmaa on hänen mukaansa erittäin soveltuva DUO:n käytölle myös siksi, että tuote soveltuu kaikkien rakenneosien valuihin.

”Korkein seinä on tällä työmaalla luokkaa kahdeksan metriä. Sen valamme kahdessa osassa”, Salmela kertoo.

DUO:n asennettavuuteen on kiinnitetty tuotekehitysvaiheessa suurta huomiota. Tuloksena on helppo ja nopea asennus ruuvikiinnikkein; vastaavasti muottien purku käy joutuisasti ja vaivattomasti.

DUO muodostaa muiden PERI:n muottituotteiden tapaan yhtenäisen järjestelmän, jonka jokainen yksityiskohta on optimoitu käyttäjän ehdoilla. Järjestelmän kaikki tarvikkeet – muun muassa liittimet, tukipalkit, liitospultit ja vinotukien liittimet – on niin ikään valmistettu synteettisestä polymeerimuovista. 

DUO:n tuote-esittely

PERI UP Flex HD-tuki esittelyssä

PERI UP Rosett Flex HD-tuki esittelyssä

Esittelimme uuden PERI UP Rosett Flex HD-tuen
Pohjoinen Teollisuus -messuilla Oulussa 25.-26.5.2016

Nelijalkainen HD-tuki muodostuu PERI UP -telinejärjestelmän 
osista, ja sen keskitetty kantavuus on jopa 200 kN. Alustassa oleva hydraulisylinteri mahdollistaa niin siirtymät sekä hallitun korkeuden säädön kuormien alla, kuin myös systemaattisen esijännityksen. PERI UP Rosett Flex HD-tuki sopii tuentoihin, joissa kuormat ovat todella suuria, erityisesti valmiisiin rakennuksiin.

Lataa flyer tästä

Kestävä Kivitalo

Kestävä Kivitalo

PERI Suomi kuuluu Kestävä Kivitalo -työryhmään, jonka tavoitteena on edistää paikallarakennettavien kivitalojen (betoni, tiili) rakentamista. Kivitalo-ryhmän toimintaan voi tutustua täällä.

Paikalla rakennettavan asuinkerrostalon työvaiheet -videon voit katsella tästä.