You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

As Oy Helsingin Atlas & Delfiiniparkki

Projektitiedot

Yhteystiedot: Helsinki, Suomi

Vuosaaren kaupunkikuva kokee ison muutoksen, kun alueen paraatipaikalle valmistuu vuonna 2024 33-kerroksinen asuintornitalo, Helsingin Atlas.  Atlas, sekä tätä ennen valmistunut 24-kerroksinen As Oy Helsingin Hyperion sijaitsevat aivan Vuosaaren metroaseman sekä kauppakeskus Columbuksen vieressä. Samaan yhteyteen rakentui lisäksi Delfiiniparkki-pysäköintihalli, josta on suora yhteys korttelin useisiin asuinrakennuksiin.

PERI on ollut vahvasti mukana sekä asuintalojen, että Delfiiniparkin toteutuksessa. Kaikki paikallavaluseinät sekä -kuilut on valettu MAXIMO-järjestelmällä. Holvimuottina on käytetty MULTIFLEX-muottijärjestelmää, jota on tarvittu sekä asuin- että parkkihallin osalla yhteensä tuhansia neliömetrejä.

Ahdas tontti on tuonut ulkoseinien rakentamiseen haasteita ja sen takia sekä Atlaksessa että Hyperionissa päädyttiin käyttämään FB 180 -niveltyötasoja turvaamaan ulkoseinien paikallavalurakenteiden toteutus.

Työmaalla käytettiin lisäksi myös PERI UP -telineitä yli 12 metriä korkealle tulevan laatan tuennassa.

Vaatimukset

  • Järjestelmä paikallavaluseiniin ja -kuiluihin
  • Järjestelmä suurten holvipinta-alojen muotitukseen
  • 12 m korkeat tuentaratkaisut

Asiakas

Pääurakoitsija
Skanska Talonrakennus Oy

Paikallavalu-urakoitsija
AKR Betoni Oy

PERI-ratkaisu

Kaikki paikallavaluseinät sekä -kuilut on valettu MAXIMO-järjestelmällä. Holvimuottina on käytetty MULTIFLEX-muottijärjestelmää. Korkeisiin tuentoihin valikoitui PERI UP -telineiden tuentaratkaisut.