You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

PERI – Kumppanisi vanereissa ja muissa puulevytuotteissa


Head of Panel Products and Components

Ilkka Akkanen
gsm 0500 711 455

etunimi.sukunimi@peri.fi
 

Myyntipäällikkö | Puulevytuotteet

Juha Riikonen
puh 010 8370 778
gsm 050 4111 978

etunimi.sukunimi@peri.fi

Perheyrityksenä yli 50 vuoden ajan toiminut PERI valmistaa innovatiivisia muotti- ja telinetekniikoita sekä tarjoaa tukea projektin kaikissa vaiheissa.

Yksi yrityksen tärkeistä tehtävistä on myydä ja markkinoida laajaa valikoimaa vaneri- ja levytuotteita erilaisiin vaatimuksiin ja käyttötarkoituksiin. Pääkonttorimme sijaitsee Weissenhornissa Etelä-Saksassa. Paikalliset myyjämme sekä ammattitaitoinen levymyynnin henkilöstö omissa tytäryhtiöissään ja toimistoissaan ympäri maailmaa ovat valmiina jakamaan osaamisensa ja tietämyksensä kohtaamaan sinun tarpeesi.

Olisimme iloisia voidessamme keskustella siitä, kuinka PERI voi auttaa sinua kaikissa vaatimuksissasi ja varmistaa, että ostat parhaat tuotteet oikeaan hintaan. Voit luottaa sitoutumiseen, korkeaan osaamiseen ja yhteistyökykyiseen kumppanuuteen.

Gunnar Berg
Head of Panel Products
PERI SE, Weissenhorn

Head of Plywood and Wood Materials Business Division
PERI GmbH, Weissenhorn

Gunnar Berg
Head of Panel Products

Pätevä. Monipuolinen. Tehokas. 

With our strategically situated distribution centre we can offer our customers a just in time service. Smaller quantity deliveries are available from our local storage facilities.
For efficient transportation to the customer by land and sea, we cooperate with reliable logistics partners. Our customers benefit from our international logistics network through its optimal delivery capability.

Noin 20 vuoden aikana PERI:stä on kehittynyt yksi menestyneimmistä kansainvälisistä levytuotteiden toimittajista. Tuotevalikoimamme on räätälöity vastaamaan asiakkaidemme tarpeita maailmanlaajuisesti.

Asiantunteva neuvontapalvelu jokaisella markkina-alueella vastaa asiakkaidemme odotuksiin

Maailmanlaajuisesti asiakkaistamme huolehtivat kokeneet PERI-myyjät ja -insinöörit. Alueilla neuvomme ja opastamme laajaa asiakaskuntaamme. Paikallisina yhteyshenkilöinä he varmistavat nopean ja helpon yhteydenoton ja käsittelyn kaikkiin tiedusteluihin ja tilauksiin.

Lisäksi kokenut henkilökuntamme antaa tietoa tuotteidemme käytöstä ja huollosta tuotteen pitkäikäisyyden maksimoimiseksi.

Monipuolinen, markkinalähtöinen tuotevalikoima

Tarjoamme asiakkaillemme kattavan tuotevalikoiman niin rakentamiseen kuin teollisuuteen.

PERI-levytuotteita voidaan käyttää aina rakennuksen perustuksista vesikattorakenteisiin. Laajan tuotevalikoimamme ansiosta pystymme rakentamisen lisäksi palvelemaan monia muita erilaisia käyttötarkoituksia.

Tehokas maailmanlaajuinen verkosto

Läheiset ja kattavat toimittajakumppanuudet johtavien kansinvälisten valmistajien kanssa sekä noin 6000 kontin vuosikulutuksen ansiosta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme levytuotteita jokaisessa maassa klpailukykyiseen hintaan.

Laajan, paikallisen varaston tukeman logistiikka- ja myyntiverkostomme avulla voimme varmistaa luotettavan ja jatkuvan levytuotteiden tarjonnan.

Maailman kartta

Meillä on yli 60 tytäryhtiötä, lukuisia sivukonttoreita ja yli 120 tehokkaasti hoidettua varastoa, joiden avulla olemme lähellä asiakkaita ja projekteja maailmanlaajuisesti.


Sitoutumisemme pitkäaikaiseen yhteistyöhön

Best advice and support provided by locally-based experienced specialists who find the right product to meet your requirements.

Parhaat neuvot ja tuki

paikalliset kokeneet asiantuntijat, jotka löytävät oikean tuotteen tarpeisiisi.

Worldwide supply capability through a highly efficient logistics network with international ocean and land-based storage locations in close proximity to the customer.

Maailmanlaajuinen toimituskyky

erittäin tehokkaan logistiikkaverkoston kautta, jossa kansainväliset varastot sijaitsevat asiakkaan välittömässä läheisyydessä.

Wide diversity of products for all needs with the most suitable product for every requirement – in virtually any thickness, size and quality as well as with a broad range of coatings.

Laaja valikoima tuotteita kaikkiin käyttötarkoituksiin

jokaiseen tarpeeseen sopivimmalla tuotteella – laajalla valikoimalla paksuuksia, kokoja, laatuja ja pinnoitteita.

Cost benefits for our customers through the bundling of international volumes.

Kustannushyödyt asiakkaillemme

kansainvälisten volyymien yhdistämisen kautta.

Reliable quality through strict guidelines in the selection of our suppliers and regular on-site checks.

Luotettavaa laatua

tiukkojen ohjeiden avulla toimittajien valinnassa sekä säännöllisillä toimitusketjuauditoinneilla.

Long-term orientation through environmentally, socially and economically-sustainable activities, e.g. FSC© and PEFC certification of PERI plywood and wood material sales activities.

Pitkäjänteinen suuntautuminen

ympäristöystävällisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävän toiminnan kautta, kuten esim. PERI-vaneri- ja -levytuotteiden myyntitoiminnan FSC© ja PEFC-sertifioinnit.

Progress for the future through continuous further development and optimization of products along with the PERI range of services.

Tulevaisuuden kehityskulku

tuotteiden ja palveluiden jatkuvan kehityksen ja optimoinnin kautta.


Käyttökohteet, vaatimukset ja sopivat PERI-ratkaisut

Betonikivi- ja harkkoteollisuus

Tukevat ja kestävät tuotantoaluslevyt ovat välttämättömiä betonikivien valmistuksessa. PERI Pave -tuotantoaluslevyt tarjoavat tasaisen pinnan tuotantoprosessin aikana ja vakaan monikerroksisen rakenteen ansiosta erittäin suuren kuormituskyvyn varastoinnin aikana kivien kuivaamisprosessissa. Korkeasta vakaudestaan huolimatta levyn omapaino on pieni. Yksittäisten viilujen poikittaisliitos varmistaa korkean ja tasaisen tärinänsiirron. Tämä ei johda pelkästään hyvään betonin tiivistymiseen, vaan samalla minimoi energiankulutuksen.

Robust and durable production pallets are essential for the manufacture of concrete blocks.

PERI Pave -tuotantoaluslevy on päällystetty molemmilta puolilta muovilaminaatilla. Tämä saumaton ja helposti puhdistettava pinta mahdollistaa kivelle sileän kääntöpuolen ja mahdollistaa myös ongelmattoman käytön pestyjen betonikivien valmistuksessa.

Lisäksi pinnoite estää puuaineosien vuotamisen ja siten betonikivien värjäytymisen. Räätälöidyn CNC-käsittelyn ansiosta PERI Pave -levyt voidaan helposti mukauttaa kaikkiin konetyyppeihin.

PERI-ratkaisut

 • PERI Pave
 • PERI Pave IT
 • Kunnossapitotuotteet

 

 

 

Ajoneuvoteollisuus

Vanerilevyjä käytetään ajoneuvojen tuotantoprosessin eri vaiheissa, joissa kussakin vaaditaan erilaisia ominaisuuksia. Ajoneuvojen lattioissa kulumis- ja liukastumiskestävyys on erittäin tärkeää niin hyötyajoneuvoissa ja perävaunuissa kuin junavaunuissa ja veneiden kansissa. PERI-viiravaneri on oikea valinta, koska liukumaton pintakuvio varmistaa hyvän kestävyyden liukumista ja hankausta vastaan. PERI tarjoaa erilaisia pintatuotantomahdollisuuksia, jotka ovat jokasään kestäviä, helposti puhdistettavia ja kemikaaleille vastustuskykyisiä. Tämä pidentää käyttöikää ja alentaa käyttökustannuksia. PERI Maxi -levyt mahdollistavat suurten, saumattomien ajoneuvolattioiden valmistamisen.

Ajoneuvojen alarakenteissa käytetään PERI:n pinnoittamatonta vaneria. Sisätiloihin taas sopii parhaiten sileät, pinnoitetut levyt, joissa on myös ulkonäöllisesti laadukkaat pinnat. Räätälöidyt rakenteet ja levykoot antavat valmistajalle vapauden käyttää sitä erilaisissa alustatyypeissä. Ajoneuvojen rakentamisessa käytettävät vanerilevyt ovat helposti työstettävissä CNC-koneilla, mutta samaan aikaan levyt ovat niin lujatekoisia, että myös ponttiliitokset ovat mahdollisia.

PERI-ratkaisut

 • Vaneri erilaisilla rakenteilla ja sileillä pinnoitteilla, myös maxi-kokoisena
 • Pinnoittamaton vaneri
 • Vaneri komposiittirakenteisiin

Puurunkoinen rakennus

Puurunkorakentamisessa käytetään ensijaisesti rakennevaneria ja OSB-levyjä. Tärkeitä ominaisuuksia ovat mittojen pysyvyys sekä levytuotteiden mittatarkkuus.

In constructional timber construction, uncoated plywood and OSB products are primarily used.

Rakentamiseen, kuten seiniin, lattioihin ja kattoihin, PERI tarjoaa täyden valikoiman levyratkaisuja. Puulevyjämme voidaan käyttää sekä rakenteissa että koristeellisissa käyttötarkoituksissa. Levyt voidaan työstää helposti, ja niille on ominaista pieni omapaino.

Kaikki PERI-tuotteet, joita käytetään tähän käyttötarkoitukseen, ovat CE-, FSC©- tai PEFC- sertifioituja ja täyttävät myös muut maakohtaiset standardit.

PERI-ratkaisut

 • Rakennevanerit
 • OSB-levyt

 

Paikallavalubetonirakentaminen

Paikallavalutyömailla muottilevyt altistuvat useille rasituksille. Ympäristön vaikutusten lisäksi levyjen käsittely ja varastointi ennen käyttöä ja käytön aikana voivat vaikuttaa ratkaisevasti tuoteen käyttöikään ja suorituskykyyn. Muottilevyjen käyttömäärä sekä betonipinnan laatua koskevat vaatimukset vaihtelevat projekteittain ja tuovat näin kaksi tärkeää tekijää oikean levyn valintaan.

For in-situ concreting operations, the formlining is exposed to particularly high stresses.

Pitkän kokemuksemme ansiosta PERI pystyy tarjoamaan järkeviä ratkaisuja rakennusalalle erilaisiin pintakäsittelyihin, puulajeihin, paksuuksiin ja levykokoihin, joita tarvitaan vastaamaan asiakkaidemme kysyntään. Kaikille muottilevyille on ominaista tukeva ydinlevy, joka takaa mittatarkkuuden säilyttäen samalla suhteellisen pienen omapainonsa. Lisäksi levyjemme oikealla käsittelyllä ja käytöllä varmistetaan hyvä työstettävyys ja pitkä käyttöikä.

Mikäli tarvitaan, mahdollistaa erityisen kulutusta kestävä pinnoite suuren käyttömäärän. Suurien ja saumattomien pintojen saavuttamiseksi tarjoamme erikoismuottikokoja, ns. Maxi-levyjä, mutta myös toissijaisiin käyttötarkoituksiin löytyy valikoimastamme edullisia vaihtoehtoja.

PERI-ratkaisut

 • Pinnoitetut vanerit saatavilla laajasti pieninä ja isoina kokoina sekä eri paksuuksilla
 • Pinnoittamattomat vanerit
 • Muovipinnoitetut vanerit
 • Komposiittivanerit

 

Betonielementtiteollisuus

Betonielementtien valmistus on erittäin monitahoista, ja vaihtelee kantavista elementtirakenteista yksittäisten osien tuotantoon.

Muottilevyjen laajan valikoiman ansiosta PERI tarjoaa optimaalisen tuen kaikkiin elementtitehtaiden tarpeisiin. Betonielementeissä vaaditaan paikallavalurakentamisen tapaan vanereilta vakautta ja mittatarkkuutta sekä korkealaatuista ydintä kulutusta kestävällä ja sileällä pinnalla. Nämä ominaisuudet mahdollistavat vanerin monikäyttöisyyden sekä tukevat merkittävästi lopullisen betonipinnan ulkonäköä.

The production of precast concrete elements is very complex and ranges from constructive prefabricated construction through to the manufacture of single components.

Suurille, saumattomille betonielementeille PERI tarjoaa kattavan valikoiman Maxi-levyjä eri paksuuksina ja eri kokoisina. Levyjen helppo työstettävyys mahdollistaa yksittäisten elementtien  valmistuksen lyhyessä ajassa matalin kustannuksin.

Tukirakenteille levyn suuri lujuus ja mittapysyvyys ovat ratkaisevia. Tätä varten on saatavilla laaja valikoima pinnoitettuja ja pinnoittamattomia vanerituotteita.

PERI-ratkaisut

 • Pinnoitetut vanerit pieninä ja maxi-kokoisina eri paksuuksina
 • Pinnoittamaton vaneri, lastulevy ja muovilevyt
 • Yksilölliset levyratkaisut asiakkaan tarpeiden mukaan

 

Pakkausteollisuus

Arvotavaroiden teollisuuspakkauksissa käytettäville levyille on ominaista korkea lujuus ja keveys. Rakenteensa ansiosta levyt sopivat ihanteellisesti kaikentyyppisiin pakkauksiin. Ne ovat erityisen kevyitä ja samalla täyttää korkeat lujuuden ja mittapysyvyyden vaatimukset. Lisäksi ne on helposti koneistettavissa ja siten mukautettavissa monenlaisiin pakkauskokoihin.

Plywood which is used as industrial packaging for valuable goods is characterized by its high strength and low weight.

Jos painopiste on tuotteiden keveydessä, niin havupuulevyt ovat paras ratkaisu. Jos taas tarvitaan tukevampi pakkaus, suositellaan lehtipuuvaneria, kuten koivua. Myös tällä osa-alueilla PERI tarjoaa täyden valikoiman erilaisia levyvaihtoehtoja.

PERI-ratkaisut

 • Lehti- ja havupuuvanerit eri laatuisina, kokoisina ja paksuisina
 • OSB-levyt

 


PERI:n tuotevalikoiman mallit

PERI-levytuotteita on saatavana useilla laaduilla ja standardeilla. Levyjen paksuudet, koot ja pinnoitteet sovitetaan paikallisten markkinoiden tarpeisiin. Pyynnöstä tarjoamme CNC-koneistettuja ja yksilöllisesti räätälöityjä ratkaisuja. Eri maiden levyasiantuntijat tarjoavat tukea parhaan ratkaisun löytymiseksi.

Pinnoitettu vaneri

PERI FinPly. muottilevy, muottivaneri, muottivanerit, vanerit, vaneri, muottilevyt

Tasaisella pinnoitteella

Puulaji

Lehti- ja havupuu eri alkuperistä maailmanlaajuisesti

Pinnoite

 • Fenolihartsipinnoite
 • Melamiinihartsipinnoite
 • MDO-pinnoite
PERI wiremesh-plywood with Non-skid filmfaced coating for applications with antiskid requirements

Kuvioidulla pinnoitteella

Puulaji

Lehti- ja havupuu eri alkuperistä maailmanlaajuisesti

Pinnoite

 • Erilaisia liukumattomia kuvioita
Type of wood: Coniferous and deciduous woods; Coating: Polypropylene (PP), Fibre-reinforced (GFRP), UCP coating

Erikoispinnoitteella

Puulaji

Lehti- ja havupuu eri alkuperistä maailmanlaajuisesti

Pinnoite

 • Polypropeeni (PP)
 • Kuituvahvistettu (GFRP)
 • UCP-pinnoite

Pinnoittamaton vaneri

PERI plywood for universal applications, i.e. as a protective plate

Puulaji

Lehti- ja havupuu eri alkuperistä maailmanlaajuisesti eri laatuisina

Muut levytuotteet

3-kerroslevy, 3-kerroslevyt, kolmikerroslevy, kolmikerroslevyt. muottilevy, muottivaneri, muottivanerit, vanerit, vaneri, muottilevyt

Levytyyppi

 • 3-kerroslevy
 • LVL
 • MDF
 • OSB
 • Lastulevy
 • Komposiittilevyt

Pinnoite

 • Melamiinipinnoite
 • MDO
 • HPL/CPL

Kestävän kehityksen ja due diligence -periaatteiden noudattaminen tuotteidemme hankinnassa

Kestävän kehityksen hallinta on PERI:n perusperiaate. Tästä johtuen hankimme vaneri- ja levytuotteemme valmistajilta, jotka käsittelevät puuta vain laillisista lähteistä, ja mahdollisuuksien mukaan sertifioiduista, kestävästi hoidetuista metsistä.

PERI SE:n tuoteketju (Chain of Custody) on sertifioitu PEFC- ja FSC©-standardien mukaisesti. PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes) ja FSC (Forest Stewardship Council) ovat valtioista riippumattomia voittoa tavoittelemattomia järjestöjä. Ne ovat sitoutuneet kestävään metsänhoitoon ja sertifioituihin metsiin, joita hoidetaan näiden kriteerien mukaisesti. Kestävä kehitys tarkoittaa, että metsänhoidon tulee olla ympäristöystävällistä, mutta myös sosiaalisesti hyväksyttävää ja taloudellisesti kannattavaa. Monet PERI-tytäryhtiöt ovat jo sertifioituja tai ovat parhaillaan viemässä läpi sertifiointiprosessia.

Due diligence ja säännöllinen riippumaton tarkastus

Kaikki PERI:n kaltaiset yritykset, jotka myyvät sertifioiduilla kasvualueilla valmistettuja puutuotteita, voivat tehdä tämän näkyväksi kiinnittämällä lopputuotteeseen PEFC- tai FSC©-logot. Edellytyksenä on, että otetaan käyttöön due diligence -järjestelmä, joka kattaa koko tuoteketjun hankinnasta ja varastoinnista myyntiin. Vaatimusten noudattaminen tarkistetaan vuosittain ja sertifiointi uusitaan 5 vuoden välein.

Näin asiakkaamme voivat olla varmoja siitä, että PEFC- tai FC-logolla varustettujen PERI-tuotteiden puu on peräisin kestävästi hoidetuista metsistä.

EU:n kauppa-asetuksen 995/2010 mukaisten due diligence -vaatimusten noudattaminen

Tuotteiden maahantuojana PERI SE käyttää Saksan puukauppaliiton due diligence -järjestelmää. Tätä järjestelmää valvoo teknisesti ja jatkuvasti liittovaltion maatalous- ja elintarvikevirasto (BLE) julkisena viranomaisena. Se perustuu ETTF:n (European Timber Trade Federation) vähimmäisvaatimuksiin, jotka edellyttävät eurooppalaisille puukauppaliitoille harmonisoitua due diligence -toimintaa.

PERI vahvistaa, että myydyille tavaroille on suoritettu EU-asetuksen 995/2010 (puukauppa-asetus) standardien ja vaatimusten mukainen due diligence.

Whoever, as PERI, sells products made of wood from certified growing regions may make this clear on the end product by attaching the PEFC or FSC© logos.

Sertifioidulle yritykselle asetetut vaatimukset