You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

XAMKin uusi kampus, Kotka

Projektitiedot

Yhteystiedot: Kotka, Suomi

XAMKin uusi kampus rakentuu PERI UP LGS 150 -sääsuojan alla!

Projektin vaatimat jopa 43 metrin jännevälit toteutettiin PERI UP LGS 150 -sääsuojalla. LGS 150 on suunniteltu suurille jänneväleille ja kuormille, ja tarjoaa korkean turvallisuustason sekä asennuksen että käytön aikana.

Työmaan vieressä kulkeva junarata oli käytössä projektin ajan, minkä mahdollisti PERI UP -telineiltä tehty radan ylitys, kun telineet samaan aikaan toimivat telinerungon tukitelineinä. Kyseinen kokonaisuus saatiin mitoitettua PERI FORCE CONTROL-mallinnusohjelmalla. Radan ylitysleveys oli 7,5 metriä, ja samaan aikaan kokonaisuuden tuli kestää kaikki sääsuojalle ja telineelle kohdistuvat vaaka- sekä pystykuormat.

Kohdetta suunniteltiin kokonaisuudessaan koko kevät 2023. Tähän prosessiin kuului PERI:n lisäksi 3. osapuolen tarkastaja laskelmien oikeinpitävyyden varmistamiseksi. Tarkastaja oli urakoitsijan toimesta palkattu, koska kyseessä oli erittäin vaativa sääsuojakohde niin sijaintinsa kuin myös ratkaisunsa puolesta.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun uusi Kotkan kampus tulee olemaan näyttävä rakennus, jossa on otettu erityisesti huomioon energiatehokkuus. Energiatehokkuutta toteutetaan mm. maalämpökaivoin, aurinkopaneelein sekä kompaktein tiloin, joissa ei ole hukkaneliöitä. Kampus valmistuu Kotkansaarelle Kantasatamaan keväällä 2024.

Vaatimukset

.

Asiakas

Pääurakoitsija
Lujatalo Oy

Telinetyöt
Kymsol Oy

 

PERI-ratkaisu

.

Projektissa käytetyt PERI-järjestelmät