You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

 
SONO WZ -sensori
 
SONO WZ -sensori
 
Tehokkaaseen betonin vesi-sementtisuhteen mittaamiseen työmaaolosuhteissa

Miksi?

Säästät aikaa työmaalla, kun testaat veden ja sementin suhdetta tuoreissa betoniseoksissa helppokäyttöisen mittauslaitteen avulla. Järjestelmä on suunniteltu toimimaan nykypäivän nopeatempoisessa rakennusympäristössä, ja saat tarkat testitulokset vain kahdessa minuutissa. 

Lataa dokumentteja SONO WZ -sensorista:

Product Brochure  |   PDF Download

Instructions for Assembly and Use  |   PDF Download


Faktoja

  • Reaaliaikainen testaus
  • Testisarja valmistuu kahdessa minuutissa
  • Joustava käyttö ympäri työmaata

Laadunvalvonta alusta alkaen

Tuoreessa betonissa vettä tarvitaan kemiallisiin reaktioihin betonin kovettuessa. Prosessissa sementin ja veden seos kovettuu muodostaen sementtikiven, joka sitoo sitten käytetyn kiviaineksen lujasti.


Oikean vesi-sementti -suhteen löytäminen on tärkeää

Seuraavat kaksi skenaariota osoittavat, mitä voi tapahtua, jos vesipitoisuus on liian korkea tai liian matala.


Kuinka SONO WZ -sensori toimii?

SONO WZ on kehitetty tutkatekniikan avulla tarkkojen tulosten saamiseksi työmaalla paikan päällä. Tutkatekniikkaa käytetään tuoreen betonin kosteuspitoisuuden mittaamiseen. Mittausanturi ja -laite on suunniteltu helppokäyttöisiksi, jotta betonierät voidaan testata nopeasti ja turvallisesti.

Mittari lähettää pulssiaaltoja betonimassan sisällä tutkan lailla muodostaen elektromagneettisen kentän anturin ympärille. Impulssin nopeus on sidoksissa massassa olevaan veden määrään, jolloin mittaus saadaan suoritettua parissa minuutissa.


 

Yksinkertaista dataa

Tehokkaaseen betonin vesi/sementtisuhteen mittaamiseen työmaaolosuhteissa. Testi voidaan suorittaa kaatamalla betoniseos 12 litran ämpäriin. Ämpäristä ¾ on oltava täytettynä betonilla.

Kun anturi on asetettu ämpärin reunaan, testi voidaan käynnistää mittauslaitteella.

Parhaat tulokset saadaan tekemällä neljä tai viisi yksittäistä mittausta eri paikoissa samaa ämpäriä, eli kukin siirtymä 70 ° - 90 °.

Jokaisen mittauksen aikana betoni on tiivistettävä kopauttamalla ämpäriä (esim. jalalla), jotta varmistetaan, että seos peittää anturin pinnan kokonaan.

Mittauslaite näyttää jokaisen yksittäisen mittauksen jälkeen kertyneen vesipitoisuuden ja laskee otetun näytteen keskiarvon. Koko mittausprosessi kestää yleensä enintään 2 minuuttia.

Testin aikana on suositeltavaa kopauttaa ämpäriä, jotta betoni peittää varmasti koko mittausanturin.


SONO WZ -sensori käytössä asiakkaallamme:

Lisätietoa vesi-sementtisuhteen mittausteknologiasta tällä videolla: