You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

RCS MAX -kiipeävä järjestelmä

RCS MAX

Uusi RCS MAX -kiskokiipeilyjärjestelmä on kehittynyt jatko jo hyväksi koetulle RCS-kiskokiipeilyjärjestelmälle. Yksinkertaisesti voidaan vain lisätä uudet RCS MAX -moduulit – RCS MAX -hydrauliikkayksikkö ja RCS MAX -ohjurikiskot – nykyisten RCS-järjestelmäosien jatkoksi.

RCS MAX -kiskokiipeilyjärjestelmä mullistaa kiipeilytekniikat ja parantaa tuottavuutta ja turvallisuutta rakennustyömaalla - täysin uudella lähestymistavalla kiipeilyyn. Tämä saavutetaan usean tason yhtäaikaisella kiipeämisellä ja vähemmillä työvaiheilla: rakenteiden avoimet reunat ovat tämän myötä historiaa. Uutta on myös, että järjestelmästä syntyvät kuormat on mahdollista siirtää alempiin kiipeilykohtiin. Tämä tarkoittaa, että tasot ovat valmiita siirrettäväksi seuraavaan kerrokseen aikaisempaa nopeammin. Sen lisäksi, että RCS MAX lyhentää kiipeilyn kiertoaikoja, lyhenee myös projektien rakennusaika. Modulaarisen muotoilun ansiosta mahdollisesti vaurioituneet osat voidaan vaihtaa työmaalla helposti uusiin, jolloin vikatilanteissakaan ei kulu ylimääräistä aikaa.

Älykäs ja intuitiivinen plug-and-play-kokoonpano tekee järjestelmän asennuksesta ja käytöstä erittäin yksinkertaista. Asennuksessa ei tarvita sähköasentajaa tai hydrauliikka-asiantuntijaa. Letkut ja kiipeämislaitteet siirretään nopeasti ennalta määriteltyihin paikkoihin vain kerran, eikä uudelleen sijoittaminen ole tarpeen. Voit jopa valita langattoman ohjausyksikön, joka mahdollistaa käyttäjille suuremman liikkumisvapauden ja estää mahdolliset käytön vaaratilanteet. Lisäetuna on myös, että kevyet järjestelmäosat vaativat paljon vähemmän tilaa työmaalla osien kompaktien mittojen vuoksi.

RCS MAX asettaa myös turvallisuuden täysin uudelle tasolle: hajautettujen hydrauliikkayksiköiden ansiosta järjestelmä pysähtyy automaattisesti ylikuormituksen tai törmäyksen sattuessa. Sen lisäksi, että kaikki yksiköt pystyvät kiivetä samanaikaisesti, älykkäät ominaisuudet, kuten kuolleen miehen kytkin useita kaukosäätimiä käytettäessä sekä hätäpysäytyskytkin jokaisella yksiköllä tarkoittavat, että työmaalla on turvalliset työskentelyolosuhteet.


 

Käytimme PERI RCS MAX -järjestelmää melko monimutkaiseen ydinkuilurakenteeseen projektissa Lontoossa. Järjestelmän kanssa oli helppo työskennellä ja se antoi meille paljon itseluottamusta kiipeilyvaiheiden aikana. Se myös auttoi meitä voittamaan monimutkaisen ydinkuilun haasteet luotettavalla kiipeilyjärjestelmällä. Kun kaikki tasot kiipeilivät yhtä aikaa, monet kiipeilyyn liittyvät turvallisuushuolet poistuivat, mikä helpotti työnjohdon elämää. Meistä tuli yhä nopeampia toistojen myötä, kun totuimme tähän uuteen järjestelmään, joka teki toiminnasta kaiken kaikkiaan tehokkaampaa. Itse asiassa, tässä on ehkä paras kiipeilyprosessi, missä olen koskaan ollut mukana."

Bobby Edmunds, Laudoitusnokkamies, Ground Construction Limited

 

 

RCS MAX -kiskokiipeilyjärjestelmän edut:

Nopeutettu rakennusprosessi paremmalla tuottavuudella
lyhyempien kiipeilyjaksojen ansiosta, kun useita tasoja nousee samanaikaisesti

Helppokäyttöinen
intuitiivisen käyttöprosessin ja kevyiden järjestelmäosien ansiosta yhdessä plug-and-play-ominaisuuden kanssa

Innovatiivinen turvallisuuskonsepti
perustuu älykkäisiin ominaisuuksiin sekä työvaiheiden vähäisempään määrään


Hydrauliikkayksikkö

Uusi RCS MAX -hydrauliikkayksikkö lisää turvallisuustasoa työmaalla. Koska useita tasoja voidaan kiivetä samanaikaisesti, ei tasojen välille synny vaarallisia avoimia reunoja. Tämä ehkäisee paitsi henkilön putoamisriskin, myös kompastumisen ja materiaalin putoamisen.

Automaattinen kiipeilyprosessi käsittää vain muutaman työvaiheen, on sen seurauksena intuitiivinen ja hallittavissa erittäin vähäisellä koulutuksella. Mahdolliset toimintavirheet on käytännössä poistettu. Näyttö, joka on kytketty hydrauliikkayksikköön kaapelilla, mahdollistaa myös kiipeilyprosessin seuraamisen kokonaisuudessaan.

Virheiden ilmaisu tapahtuu välittömästi yksikössä ja näytössä olevilla valosignaaleilla. Ongelmat voidaan tunnistaa nopeasti ja korjata helposti paikan päällä. RCS MAX vähentää siten seisokkien määrää työmaalla ja lisää tuottavuutta.

 

RCS MAX -hydrauliikkayksikön edut:

Ei avoimia rakenteiden reunoja
ja sen tuloksena parempi turvallisuus, koska useat tasot kiipeävät samanaikaisesti

Täysi hallinta
kiipeilyprosessin aikana yksikköön liitetyn näytön avulla

Ongelmien nopea tunnistaminen ja korjaaminen
valomerkkien ja näytössä näkyvien ilmotusten ansiosta virheiden ilmaantuessa


Kiipeilykiskot

RCS MAX  -kiipeilykiskot C ja CL mahdollistavat tasojen siirtämisen turvallisesti kerroksesta seuraavaan. Kiskot ovat kiinnitettyinä tukevasti seiniin koko siirtoprosessin ajan. Betonoinnin aikana syntyvät pystykuormat siirtyvät kiipeilykengän kautta jo kovettuneeseen betonirakenteeseen. Näin voidaan saavuttaa nopeampi valukierto, sekä säästää arvokasta aikaa ja rahaa.

Työvaiheiden vähäinen määrä tekee kiipeilyprosessista ja toiminnoista sekä yksinkertaista että nerokasta: aloitat automaattisen kiipeilyn napin painalluksella ja tasot liikkuvat ylöspäin ilman mitään ongelmia. Lisäasetuksia ei tarvita.

Hydraulitunkkien avulla tasot kiipeävät 750 mm pykälissä. Tunkkauksen pykälien väheneminen tarkoittaa, että seuraavaan kerrokseen siirtymiseen tarvitaan vähemmän askeleita. Lisäksi lyhyet, kiinteät letkut takaavat pienemmän painehäviön kiipeilyprosessin aikana, mikä tarkoittaa, että tarvitaan vain juuri sen verran virtaa, joka todella vaaditaan. Tämä varmistaa järjestelmän tehokkaamman käytön.

RCS MAX -kiipeilykiskojen edut:

Nopeampi valukierto
johtuen pystykuorman siirtymisestä jo kovettuneeseen betonirakenteeseen

Optimoitu kiipeilyprosessi
automaattisen nousun ansiosta ilman lisäsäätöjä

Vähemmän sylinteritunkkien syklejä
tarkoittaa, että tarvitaan vähemmän askeleita tason siirtämiseen seuraavaan kerrokseen

Valinta on sinun: mikä kiipeilykisko sopii parhaiten sinun vaatimuksiisi?

 

RCS C MAX -kiipeilykisko:

  • Voidaan sovittaa helposti kalteviin rakenteisiin
  • Soveltuu erityisesti korkeisiin rakennuksiin
  • Uusi ominaisuus: Sylinteritunkki on nyt kytketty pysyvästi järjestelmään ja kiipeää yhdessä sen kanssa. Hankalat muunnelmat ovat menneisyyttä. Tämä nopeuttaa kiipeilyprosessiasi ja tekee myös järjestelmästä turvallisemman työskennellä.
  • RCS P MAX:n kanssa PERI asettaa myös uusia standardeja rakenteiden suojaamiselle: Kun otetaan huomioon, että tunkit kiipeävät yhdessä järjestelmän kanssa, nyt on mahdollista kiipeillä myös kaikki suojaseinäyksiköt samanaikaisesti.

RCS CL MAX -kiipeilykisko:

  • Noin 2 m lyhyempi kuin RCS C MAX
  • Soveltuu erityisesti matalampiin rakennuksiin
  • Uusi ominaisuus: et tarvitse enää jatko-osaa. Uusi kalteva liitin integroidulla säädöllä helpottaa kiskon osumista ylempään kiipeilykenkään ja varmistaa, että järjestelmä voidaan helposti mukauttaa kaltevuuksiin, kuten seinäpykäliin ja epätyypillisiin rakennusgeometrioihin. Lisäksi tunkki on nyt kytketty pysyvästi järjestelmään ja kiipeää yhdessä sen kanssa.